Hvad er forskellen på en øjenlæge og en optiker?

Øjenlæge og optiker

Langt de fleste mennesker skelner ikke mellem en øjenlæge og en optiker. Flere tror stadigvæk, at de kan det samme, men det er ikke tilfældet. Nedenfor prøver vi at give dig en forklaring på, hvilke forskelle der er på de to professioner, og hvad de hver især kan hjælpe dig med. Hvis du søger en akut øjenlæge i København, så kan du med fordel kontakte en dygtig og professionel klinik allerede i dag. Er du interesseret i at kende forskellen? Så læs med nedenfor.

Optiker

En optiker kan typisk afhjælpe dig med at finde ud af, hvordan dit syn er. Dette gøres blandt andet ved hjælp af synsprøver og test, som foregår inde hos optikeren. Optikerens uddannelse er bygget op således, at hun eller han får evnen til at vurdere ens syn meget præcist. Endvidere kan optikeren se fejl eller andre skavanker med øjnene og føre dig videre til en øjenlæge, hvis briller eller linser ikke kan afhjælpe problemet. Han eller hun kan ikke hjælpe dig med at udrede problemet, hvis ikke det kan gøres ved hjælp af briller eller linser. Hvis dine øjne har mere seriøse fejl end bygningsfejl, så skal du henvises til en klinisk øjenlæge. Er du i tvivl om, hvad du fejler, så kan optikeren give dig et præg om, hvad der kunne være galt, men en endelig diagnose skal stilles af øjenlægen.

Øjenlægen

Øjenlægen er, som titlen også afslører, uddannet læge og har især forstand på, hvordan øjnene fungere. Denne fagperson bliver du henvist til, hvis der er mistanke om større og mere seriøse problemer med dine øjne – og ikke blot dit syn. Samtidig kan øjenlægen gennemføre alle slags operationer, hvis der skulle være behov for det. Det er dog vigtigt, at øjenlægen har mange års erfaring og at du føler dig tryg ved ham eller hende. Da øjnene er et sted på kroppen, som kan virke utroligt følsomt, så er det helt afgørende, at du stoler på personen, som undersøge dem. Især hvis du skal opereres, er det vigtigt, at du har fuld tillid til fagpersonen. Hvis du bor i Århus og har brug for en øjenlæge, så kan du med fordel starte med at søge på internettet, hvis du ikke allerede har fået et tip af en ven eller et familiemedlem om en god øjenlæge. Øjenlæger i Århus findes der adskillige af – det handler blot om at finde den, som kan dække dine behov. Held og lykke med det.

Øjenlægernes Center
Hans Edvard Teglers Vej 9
2920 Charlottenlund
44 44 40 40

Udgivet i optiker, Øjenkirurg, Øjenlæge

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*