Hvordan fik vi elektricitet?

Hver eneste dag gør vi brug af elektricitet i hjemmet, og det er egentlig ikke noget vi længere tænker over ikke fandtes før i tiden. Men tænk engang, at man bare for 200 år siden ikke havde elektricitet i hjemmet. Der lyste man ikke rummet op med en pære, men med lanterner og olielys, og håndmixeren blev drevet af håndkraft. Det er en vild tanke, for vi er alle sammen født med strøm i huset. Elektricitet har været kendt siden oldtiden, men blev først et virkeligt fænomen i starten af 1800-tallet, hvor videnskabsmænd begyndte af opdage, hvordan elektriciteten egentlig kunne udnyttes. Her stod H. C. Ørsted i spidsen for at opdage elektromagnetismen, som i 1820 blev fremsat og igangsatte den hastige udvikling. I slutningen af dette århundrede var elektriciteten ved at være en fast del af de private hjem, hvor det primært blev anvendt som lyskilde og til at drive maskiner inden for industrien. Samtidig blev elektriciteten brugt til at drive transport og til opvarmning.

I dag har vi brug for fagmænd 

I takt med den rivende udvikling inden for elektriciteten, gør vi som sagt brug af det hver eneste dag. Det har resulteret i, at vi allierer os med fagmænd inden for området, som sørger for, at alt bliver installeret korrekt. Kigger man efter en elektriker i København, er der nok at vælge imellem, og det er af god grund. For med så mange boliger, er det vigtigt, at der ikke kun er for eksempel én elektriker på Amager og én på Nørrebro, men at der er en række af dem alle steder. For i takt med at vi er vant til at have strøm i husstanden døgnet rundt, har vi også brug for akut hjælp, hvis den skulle gå hen og forsvinde. For lige præcis elektricitet er noget, vi ikke selv bør have fingrene i, da det kan ende op med at have alvorlige konsekvenser for os.

 

Hav altid en elektriker ved hånden 

Sørg for at bruge en elektriker, der ligger tæt på det sted, hvor du bor, hvis uheldet er ude. For ofte er elektrikere fleksible i forhold til deres arbejde, og er du kun en smuttur væk fra elektrikerens egen adresse, vil der være større sandsynlighed for at få en hjælpende hånd hurtigt i akutte situationer. På den måde kan du være mere sikret imod at skulle lyse lejligheden op med olielys og at piske sovsen med håndkraft.

JDB El-teknik

H.C. Ørsteds Vej 50C

1879 Frederiksberg C

31422801

Udgivet i håndværker Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*