Sådan vælger du passende gardiner til dit hjem

Ideer til gardintype

Er du på udkig efter nye gardiner? Og er du i vildrede omkring, hvilke valget skal falde på?

Mange mennesker finder det vanskeligt at vælge gardiner til deres hjem, da de mange muligheder kan gøre det svært at finde frem til, hvilke der passer bedst i hjemmet.

Mange vælger derfor en klassisk løsning, men ikke desto mindre kan der være mange fordele at hente for dig, hvis du bruger lidt ekstra tid til at overveje hvilke gardiner, du skal investere i. Det er nemlig langt fra alle gardiner, der passer til alle rum, men med nedenstående tre råd, er du godt rustet til at finde frem til de rette gardiner til dit hjem.

Form og funktion

Gardiners primære formål er at give afskærmning – det kan være for alt lige fra sol og nattens frembrud til nysgerrige blikke. Men gardiner er også andet end en ren og skær praktisk fornødenhed. Flere og flere lægger nemlig vægt på, at deres gardiner ikke alene tjener deres praktiske formål men i lige så høj grad bidrager til stilen i hjemmet.

For mange mennesker er det således langt fra ligegyldigt, hvorvidt gardinerne er lavet af stof, træ eller aluminium. Gardinerne skal have det rette stilmæssige udtryk. Dette sætter krav til gardinerne, da de altså ikke alene skal have den rette form, men funktionaliteten skal tilmed være i top.

Disse forskellige formål understreger vigtigheden af at finde de helt rette gardiner til dit hjem, og derfor får du her tre gode råd til valg af gardiner i dit hjem.

3 gode råd til gardinvalg

  1. Vælg en gardintype hvis stil passer ind i dit hjem

Gardiner fås i mange typer, materialer og farver. Således har du rig mulighed for at finde en gardintype, der komplementerer stilen i det hjem. Er du eksempelvis vild med træ, og kan du lide det naturlige og rolige udtryk, dette naturmateriale giver, er der god grund til at vælge en flot træpersienne til dit hjem.

  1. Overvej belysningen i de enkelte rum

I nogle rum er det mere passende med masser af lysindfald end i andre. Overvej derfor belysningen i de enkelte rum og vælg på denne baggrund en gardintype.

3. Vælg gardin efter vinduets form

Når du skal vælge gardiner, er det langt fra ligegyldigt, hvilken form vinduet har. Har du eksempelvis store panoramavinduer, kan det være nødvendigt med en gardintype, der giver god mulighed for afskærmning. Er du derimod en af de mange danskere, som har vinduer med sprosser, kan det være en god idé at vælge en gardintype, der ikke hæmmer lysindfaldet.

Der er således adskillige ting, du bør have for øje i dit gardinvalg. Det er altid en god idé at søge råd hos erfarne fagfolk, når du skal finde passende gardiner til dit hjem.

Gardindelux Aps
Ved Lunden 7
8230 Åbyhøj
50 39 60 37

Udgivet i Indretning i hjemmet, Sæt lys på din shopping

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*