Slankekur – aldrig mere

De fleste af os har prøvet at være i en af de perioder, hvor det eneste man kan fokusere på er at tabe sig – og det kan kun gå for langsomt! Dette ender tit med, at man finder frem til diverse slankekure, lynkure og kickstarter til vægttab.

Slankekure er dog på ingen måde vejen frem. Man går måske på slankekur i to måneder, og taber sig ti kg. Når de to måneder så er gået, og man går tilbage til den normale kost og daglige rutine, ender man ofte med at tage det hele på igen – og nogle gange endda mere. Slankekure er udelukkende en midlertidig løsning på et konstant problem – det duer simpelthen ikke.

I stedet for de populære slankekure man kan finde rundt omkring på nettet, skal man i stedet satse på en livsstilsændring. Når man foretager sig en livsstilsændring, går det måske ikke lige så hurtigt med vægttabet, som man gerne vil have, men forskellen på livsstilsændring og slankekure er ikke desto mindre markant. Ved en livsstilsændring er resultatet nemlig vedvarende.

Mange finder måske en livsstilsændring skræmmende, og måske endda intimiderende, da der kan være rigtig mange ting i hverdagen, man skal lave om på. Men tag det et skridt ad gangen, lad være med at ændre alt på en gang, for det er typisk her, det hele går galt, og man giver op.

Tag det for eksempel én uge ad gangen. Den første uge skal man måske bare starte med at skære alt sodavand fra. Anden uge skal man sørge for at få minimum én grøntsag om dagen. Tredje uge skal man måske dyrke motion 3 gange om ugen. Fjerde uge skal man måske skære alt hvidt brød og pasta fra.

Ved at gøre det på denne måde, vænner man sig til det lidt ad gangen, uden at blive overrumplet. Det gør det måske også lidt nemmere og mere overkommeligt, da det ikke er hele hverdagen der bliver ændret på på én gang.

Dette kan nemt være vejen til at permanent og effektivt vægttab, og det kan endda være, at kiloene rasler hurtigere af, end man først havde regnet med.

Er man i tvivl om, hvor man skal starte, og hvad man skal ændre på, kan man uden tvivl søge hjælp hos en personlig coach, som vil kunne guide og planlægge hele forløbet igennem. Denne vil også kunne hjælpe med diverse udfordringer, der end skulle opstå, indtil man er kommet 100% ind i den nye rutine.

Vægttabsninja

Annebergvej 41

9000 Aalborg

Udgivet i Sundhed Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*