Hvilke typer LED lyskilder er egnet til butiksbelysning?

Som butik kan det være fordelagtigt at skifte fra eksempelvis Halogen til LED belysning af flere årsager. Det primære og vindende argument for at skifte til LED belysning, er at der er mange penge at spare. LED lyskilder er mere energibesparende, når man sammenligner med flere andre lyskilder.

Når man har truffet beslutningen, om at skifte til LED som lyskilde, er der en række ting man skal tage stilling til. Først og fremmest hvilket lys, man godt kunne tænke sig, herunder skal man tage stilling til farvegengivelse og –temperatur. Derudover skal man vælge hvilken type lyskilde, man vil installere, og her er der nogle forskellige muligheder som LED indbygningsspots, skinnespots og paneler.

LED indbygningsspots

Man kan med fordel vælge LED indbygningsspots, hvis man i forvejen har halogen indbygningsspots. Man kan nemlig erstatte mange typer halogen indbygningsspots med LED. Ved blot at erstatte halogen indbygningsspots bliver omkostningen ved at skifte til LED belysning minimal og energibesparelsen stor.

LED indbygningsspots kan sagtens bruges på kontorer eller som butiksbelysning, man skal blot være opmærksom på at anskaffe sig nogle kraftige LED spots af høj kvalitet. Med LED indbygningsspots kan man få en jævn belysning i rummet, og ved at vælge den rigtige kombination af Lumen, Ra og Kelvin, kan man opnå en butiksbelysning, der minder om naturligt lys.

LED skinnespots

LED skinnespots fungerer ved, at man monterer nogle skinner og herpå fastsætter man LED lamper. Denne løsning kan bruges til belysning i mange forskellige rum, og kan tjene forskellige formål.

LED skinnespots egner sig godt i butikker, og kan være en mindre omkostningsfuld løsning, hvis man ikke allerede har indbygningsspots installeret i butikken.

LED skinnespots kan derudover med fordel bruges til vinduesbelysning og til belysning af udstillinger, hvor man gerne vil have en mere koncentreret belysning.

LED paneler

LED paneler kan ligeledes bruges i flere forskellige sammenhænge, både til private hjem, på kontorer og i butikker. Med LED paneler får man en flot belysning, der kan minde om lyset fra et ovenlysvindue. Derudover sidder de som paneler i loftet og har typisk et meget minimalistisk og moderne udseende. Da lys-panelerne er flade, og dermed ikke ”hænger” ned fra loftet, egner de sig rigtig godt til lokaler med lavt til loftet.

Fælles for alle ovenstående LED lyskilder er at de fås med og uden lysdæmper. Nogle fås også med timer, eller regulering således lyset justeres ud fra det naturlige lysindfald fra vinduerne. Derudover er LED en lyskilde, der har en lang levetid, og man skal således ikke bekymre sig om at skulle skifte hyppigt.

SunFlux ApS

Naverland 15

2600 Glostrup

Udgivet i LED lys Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*