Hvorfor er trivsel på arbejdspladsen vigtigt?

Ifølge Stressforeningens statistikker for danskere er 35.000 hver dag sygemeldt grundet et psykiske dårligt arbejdsmiljø, 500.000 føler sig udbrændte på arbejdet grundet stress og 3000 bliver førtidspensioneret grundet stress.

Stress har altid været tilstede på arbejdspladser, men fænomenet har særligt fået meget opmærksomhed de senere år, hvor det er blevet mindre tabubelagt at erkende, at man er stresset. Desværre er der rigtig mange danskere, som er stressede, hvilket kan skyldes forskellige årsager. Arbejdspladsen spiller en større rolle, da mange danskere rapporter om arbejdsrelateret stress. Kortvarig stress er svært at undgå, men den langvarige stress kan sagtens forebygges. Der er derfor ingen grund til at se problemet an så længe, at du eller dine medarbejdere bliver en del af statistikken for sygemeldte danskere. Du kan enten alene eller I kan i fællesskab aktivt forebygge mod stress og øge trivslen på arbejdspladsen.

Sådan forebygger du stress og øger trivslen på arbejdspladsen

Der findes mange måder at forebygge stress på, men det handler om at få valgt de rette redskaber for at få fanget alle medarbejdere på arbejdspladsen. Det vil netop være den meget stressede medarbejder, som dropper kurset om trivsel og stress for at komme i mål med de arbejdsopgaver, som enten virksomheden eller medarbejderen selv har fastsat. Det kræver derfor typisk mere end et par undervisningsgange at få omfavnet de personer, som særligt er i risiko for at få stress.

Et anerkendt og effektiv redskab til at skabe mere trivsel på arbejdspladsen er det personlige effektivitetsprogram – også kendt som PEP. Med PEP vil du som enkeltperson eller hele virksomheden blive taget hånd om fra et ekstern firma med stor erfaring inden for medarbejderudvikling. Gennem kurser, holdundervisning og individuel rådgivning gives der effektive redskaber, så deltagerne lærer at prioritere og planlægge deres tid. Således vil der blive skabt et bedre overblik over, hvad der skal gøres i dagligdagen samtidigt med, at der vil blive skabt rum for at nå de forskellige ambitioner og mål, der eksisterer for den enkelte medarbejder såvel for hele virksomheden. Der kan således opstå klarhed over hvilke forventninger, der er fra arbejdspladsen side af samt fra egen side af. Der kan blive sat høje krav til dig som medarbejder, men det kan også være, at du selv påtager dig unødvendigt mange opgaver. Følelsen af at skulle leve op til store krav – uanset hvem der stiller dem – hæmmer medarbejdertrivslen, og det kan derfor hurtigt blive en ond spiral.

Ved at få investereret i det personlige effektivitetsprogram til medarbejderudvikling kan der altså sættes fokus på frigive tid og energi, så du og dine medarbejdere alle kan trives på arbejdspladsen og risikoen for at gå ned med stress mindskes.

PEPworldwide A/S

Sct Olai Gade 26 A

3000 Helsingør

49 25 14 94

Udgivet i arbejdsmiljø Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*