Digitale systemer giver bedre overblik

Flere og flere virksomheder skifter til digitale systemer. Digitalisering er efterhånden på alles læber i både erhvervslivet og i offentligt regi, og med god grund. Der er en række fordele at hente for organisationer, der skifter til digitale systemer og processer.

Undersøgelser viser, at især små og mellemstore virksomheder har fordele af digitalisering. Når man digitaliserer arkiver, arbejdsprocesser og systemer, især til behandling af ordrer, data og logistik, kan det frigive tid og energi til nye projekter. Det er især de mindre og mellemstore virksomheder, der ofte mangler ressourcer på grund af sløve arbejdsprocesser og systemer. Ved at digitalisere disse områder af driften, vil virksomhederne kunne spare både tid og personale. Ofte vil det resultere i, at virksomheden kan øge effektiviteten og har mulighed for at øge omsætningen, fordi man får tid til at udvide forretningsområdet og har overskud til at tage flere kunder ind.

Digitale tjenester øger effektiviteten

Der findes efterhånden et væld af digitale tjenester på markedet, som kan dække virksomhedernes behov i en økonomi i rivende vækst. Disse tjenester er opstået for at dække erhvervslivets behov på både nutidens og fremtidens arbejdsmarked, og ofte vil der være niche-tjenester, der er tilpasset netop de behov, som din virksomhed står og bakser med. Inden for de seneste år er for eksempel markedet for digitaliseret markedsføring vokset, mens der også er opstået løsninger tilpasset de brancher, der døjer med komplicerede og tidskrævende arbejdsprocesser og dokumentationskrav. Byggebranchen har for eksempel længe været en branche, hvor statens krav til dokumentation og samspillet mellem arkitekt, bygningskonstruktør, bygherre og kunde har stillet store krav til arbejdsprocesserne. Her har arbejdsgangene ofte været tunge, men med nye systemer som byggeprojekt værktøjer er det blevet en hel del lettere. Projektweb er et af de nye digitale systemer, der lettere arbejder med dokumentation og kommunikation mellem de mange led i processen omkring byggeri.

Pas på konkurrenterne – og på medarbejderne

En stor risiko for danske virksomheder er i dag, at udviklingen går rivende stærkt. Derfor er der stor fare for, at en virksomhed sakker bagud, hvis ledelsen venter for længe med at hoppe på digitaliseringsvognen. Dog bør digitalisering i erhvervslivet udføres med omtanke. I offentligt regi har både SKAT og sundhedsvæsnet måtte stå model til kritik for at gennemføre digitale systemer, uden at deres medarbejdere var klædt ordentligt på til opgaven. Det kan i værste fald resultere i stressramte medarbejdere og fejl, der kan koste virksomheden mange penge. Derfor kan det anbefales at en ledelse gør sit forarbejde, inden man kaster virksomheden ud i en uigennemtænkt digitalisering – udelukkende for at være med på noderne.

RIB A/S
Ryesgade 19C
2200 København N
35 24 52 50

Udgivet i digitalisering Etiket: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*