Hvad kan en advokat hjælpe med?

Advokatbistand

På et eller andet tidspunkt i dit liv vil du sandsynligvis få brug for en advokat. En advokat er nødvendig i en lang række sager, der vedrører nogle af livets vigtigste aspekter. Bor du i Nordsjælland, kan du hurtigt få brug for en advokat i Gentofte eller søge en advokat i Charlottenlund. Men i hvilke tilfælde vil du typisk have brug for en advokat?

Familieret

Familien er omdrejningspunktet for de flestes liv, både på godt og ondt. Familien kan være årsag til stor glæde, men også udgangspunktet for mange konflikter. I skilsmissesager og bodeling kan en advokat sørge for, at alting går som det skal og ingen bliver snydt. Hvis der er uenighed om ejendom, der skal deles, kan en advokat sørge for at det bliver løst. Drejer det sig om uenighed om forældremyndighed, hvis der er børn involveret, er det en god idé med en advokat der kan mægler mellem parterne.

Statsborgerskab og familiesammenføring

Har du en udenlandsk ægtefælle, som du ønsker at få til landet, kan en advokat bistå dig med at udrede de evigt skiftende regler på området og hjælpe dig til at få familiesammenføring og på sigt sørge for, at din ægtefælle kan søge statsborgerskab.

Arveret

Når et familiemedlem dør, er det typisk de nærmeste, ægtefællen og børnene der arver. Men der kan opstå tvister, især hvis den afdøde ikke har skrevet testamente. Her vil det være en god idé at få en advokat til at stå for bodelingen, så alt foregår i henhold til gældende arveregler. Er der skrevet testamente, men alle parter ikke er enige i den afdødes ønsker eller tolker dem på særlig vis, vil det ofte være en sikkerhedsforanstaltning at få en advokat med speciale i arveret ind over sagen.

Ejendomsret

Skal du købe eller sælge dit hus, kan en advokat også være behjælpelig med at holde styr på alle de forskellige regler og rettigheder der knytter sig til køb og salg af ejendom. Det kan være en god sikkerhedsforanstaltning, hvis det senere viser sig, at der er noget galt med ejendommen, for eksempel hvis der konstateres skimmelsvamp.

Erhvervsret

Hvis du har egen virksomhed, som du ønsker at sælge, så sørg for at hyre en advokat til at håndtere det juridiske, så salget går som det skal. Det samme gælder, hvis du er ude efter at købe en virksomhed eller måske købe en partner ud at et firma, I ejer sammen. Det kan være et kompliceret foretagende, og så er det sikrest at have en advokat på sagen.

Advokat Lise Bouet
Lindegårdsvej 51
2920 Charlottenlund
39 63 41 11

Udgivet i Advokat, Lovgivning, Ret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*