Disse rengøringsprodukter må du aldrig bruge på dit terrazzogulv

Rengøring af terrazzo

Terrazzogulve er smukke og findes i mange forskellige farver. Det gode ved terrazzo er, at det er forholdsvis nemt at holde og kan bevare udseendet i mange år. Men hvordan skal et terrazzogulv rengøres? I samarbejde med entreprenørfirma og terrazzo-eksperter P.G. & Søn ApS bringer vi her en guide til, hvordan du kan holde dit terrazzogulv rent – og hvad du absolut ikke må bruge til rengøringen.

Sådan vedligeholder du terrazzogulv

Terrazzogulv kan holde til meget og er især velegnet til brusekabiner. Men det kan være svært at fjerne kalkpletter, hvis de først har sat sig fast. Derfor er det en god idé at tørre gulvets overflade af, hvis du har terrazzobelægning i dit brusebad. Det mindsker risikoen for større kalkpletter.

Til den regelmæssige vask af gulvet er det bedst at bruge natursæbe eller sæbespåner. Vask dit terrazzogulv med sæbe og lad det så trække i ca. 10 minutter. Derefter skyller du gulvet med koldt vand, og tørrer til sidst gulvet af med en klud for at undgå kalkaflejringer. Natursæbe og sæbespåner er med til at ’mætte’ eller forsegle gulvets overflade, hvilket giver det yderligere beskyttelse mod snavs og kalkpletter. Terrazzo kan dog ikke tåle alt, og visse former for rengøringsmidler bør du aldrig bruge på terrazzogulve.

Rengøringsmidler der kan skade terrazzogulv

Der kan nemt komme kalkpletter og kalkaflejringer på terrazzogulv. Det kan være fristende at bruge kalkfjerner som en nem metode til at fjerne kalken, men det er en rigtig dårlig idé. Kalkfjerner kan skade gulvet, fordi det opløser bindemidlet i overfladen og ætser gulvet, hvilket giver skader på overfladen. Det vil kun gøre gulvet mere modtagelig over for snavs, skidt og kalk, og gulvet vil ikke holde sig pænt i ret lang tid efter dette.

Samme regel gælder syreholdige eller affedtende rengøringsmidler samt eddike, så disse midler bør du aldrig bruge på terrazzogulv.

Sådan behandlet du slidt terrazzo

Hvis dit terrazzogulv har fået skader eller er meget slidt, er den bedste løsning som regel at få slebet overfladen. Det kan gøres hurtigt af et professionelt gulvfirma og er langt billigere end at få lagt helt nyt gulv. Et nyslebet terrazzogulv ser som regel ud helt som nyt, så her er virkelig penge at spare. Tidligere fik mange udskiftet deres slidte og gamle gulve, men med terrazzo er dette slet ikke nødvendigt, hvilket er en af grundene til, at det er så populært blandt boligejere.

P.G. & Søn ApS
Bjerringbrovej 46
2610 Rødovre
38 71 17 00

Udgivet i Rengøring af terrazzo, Terrazzogulv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*