Snerydning af skoleområder

Frikvartererne i folkeskolen er så vidunderlige, når den første sne falder, og der lige er nok sne til at kunne forme en snebold. Stort set al tiden går med sneboldkamp ude i skolegården, så børnene er drivvåde de næste to lektioner og sådan fortsætter dagen. Men per lov skal skolen foretage snerydning på udendørsarealer for at mindske risiko for fald og undgå glat is. Så hvordan rydder man skolegården for sne, når der konstant er børn, der leger i løbet af dagen?

Sådan skal skolegården ryddes

Ofte begynder det at sne om natten, så skolen har pligt til at rydde sne før de første børn og medarbejdere møder ind om morgenen. Dette gøres ofte med en mindre maskine, der også samtidig salter. Hvis der er mange forhindringer i form af pæle, bander til fodboldbaner og hegn, kan det være nødvendigt ved håndkraft at rydde sne nogle steder. Hvis der når at komme et betydeligt lag sne i løbet af dagen, kan man jo kun begynde at rydde sne ét sted ad gangen, men det første lag salt kan som regel holde sne og is i skak en rum tid, så det ikke er nødvendigt at skovle sne, mens børnene leger i skolegården.

Find den rigtige person til jobbet

Pedellen og andre personer som er ansat til vedligeholdelse på skolen, er oftest ikke udstyret til at klare snerydningsopgaver. Derfor det kan være en god idé at hyre et professionelt snerydningsfirma til at udføre opgaven og holde børn, forældre og lærere sikre, når de færdes på skolens område.

Professionelle sneryddere er uddannede, har styr på alle reglerne og har øje for at spotte usynlig is, som kan være farligt for folk som er uopmærksomme. Derudover har de selvfølgelig også erfaring med at anvende diverse snerydningsredskaber korrekt, så der ikke opstår skader på materiel, objekter eller personer under udførelsen af arbejdet.

Følg altid reglerne for snerydning

Der kan blive en forfærdelig ballade, hvis et barn falder og slår sig på grund af is i skolegården. Og hvis skolen ikke kan dokumentere, at snerydning er sket efter bedste praksis og følger reglerne, kan det blive en dyr sag. Der gælder de samme regler både for folkeskoler og privatskoler samt alle andre virksomheder eller steder hvor offentligheden færdes. Derfor kan du have ansvar i enhver erstatningssag, der måtte opstå på dit område, såfremt dette ikke er vedligeholdt efter de gældende regler.

 

Snevagten A/S

Bjerringbrovej 46

2610 Rødovre

3871 1700

Udgivet i Snerydning Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*