Hvor stor er en 18 tommer cykel

En 18 tommer cykel passer til børn, der er højere end 110 cm – det svarer typisk til et barn på ca. 5 år. En cykel i størrelsen 18 tommer passer til en skridtlængde på minimum 49 cm. De 18 tommer angiver størrelsen på hjulet og svarer til cirka 45 cm i diameter.

18 tommer cykler kan dog også i visse tilfælde bruges af børn, der er kortere end 110 cm – det gælder børn, der er vant til at cykle og føler sig tilpas med transportformen på egen hånd. De skal altså være vant til at køre på cykel uden støtte i form eksempelvis støttehjul eller støttestang. Hvis barnet er nybegynder, anbefales det, at man køber en cykel, hvor fødderne kan nå jorden.

Når man skal indstille sædehøjden på børnecyklen, skal man bede barnet stille sig ved siden af sædet på cyklen. Så skal man indstille sædet til samme højde, som dit barns hofte er i. Derefter kan det være en god idé at prøvekøre cyklen, for at finde ud af om sædet skal justeres en lille smule op eller ned. Den rigtige indstilling af sædehøjden er essentiel for, hvor nemt det er at balancere på cyklen. Når det så er sagt, er det bedre, at sædet er for lavt end for højt. Hvis det er for lavt, kan barnet i det mindste nå pedalerne – ulempen er dog, at det er ret hårdt at cykle på en cykel, der er indstillet for lavt.

Når man skal købe en cykel til sit barn, er det først og fremmest vigtigt at finde en cykel, der passer i størrelsen. Dernæst er det, for mange, vigtigt at kigge på, hvor mange år den samme cykel vil kunne bruges af barnet i forhold til højden, og hvor god kvaliteten er i forhold til cyklens levetid.

Man kan finde mange forskellige cykelmærker, der producerer cykler i 18 tommer til børn – eksempelvis mærket Puky, der specialiserer sig i børnecykler. Puky opfylder mange af de krav forældre og børn har til en børnecykel. De har lavet børnecykler i flere forskellige størrelser og alle cyklerne er lavet i alu-stel, som har en lang levetid og ikke ruster. Derudover er der taget højde for børns vokseværk ved at lave sædehøjden justerbar. Puky børnecykler kan bruges af børn indtil de er ”vokset ud” af den, og de kan sagtens gives videre til den næste i rækken, hvis man ønsker dette.

NAP:

PUKY Danmark

Philip Heymanns Allé 3

2900

Hellerup

Udgivet i Børnecykler Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*