Sådan giver du dit kæledyr en god start på livet

Det er med dyr, som det er med mennesker: de skal mærke kærlighed fra barnsben, for ikke at blive omsorgssvigtet. Kontakt med at menneske, eller andre dyr for den sags skyld, har en væsentlig betydning for dyr, da det er med til at lave en grundlæggende atmosfære af en tryg opvækst.

Når man vælger at anskaffe sig et dyr, siger man også ja til et ansvar. Heldigvis er det sjældent vi i Danmark ser efterladte hunde og andre dyr, men det sker desværre andre steder i verden. Så det første man skal gøre, når man anskaffer sig et kæledyr er at love det, at man vil give det trygge rammer resten af dets liv.

Nu bliver der skrevet trygge rammer, men hvad menes der egentlig helt præcist med det? Jo, først og fremmest skal man kunne stimulere dyrets sanser på bedst mulig vis. Dette kunne for eksempel være ved at går lange tur i skoven, hvis det er en hund. Eller anskaffe sig et kæmpemæssigt bur, der bliver gravet ned i jorden, hvis det for eksempel er kaniner.

Herefter skal man booke en tid hos en kyndig og professionel dyrlæge i København, så dyret kan få de relevante vaccinationer, det har brug for.

Man skal også sørge for, at dyret får den rette kost. Der er nemlig forskel på, om det er en hvalp eller killing, eller om det er et voksent dyr. Derudover kan det også variere fra race til race, hvilken kost der er bedst. Det kunne måske også tænkes, at dyret har noget allergi, som gør, at der er noget bestemt foder, det ikke kan tåle. Er man i tvivl om, kan man også kontakte en erfaren dyrlæge, som vil kunne hjælpe og guide frem til, hvad der passer bedst.

Sørg også for at få lavet et sundhedstjek på dit dyr, lige så snart du får det, så man på denne måde kan få at vide, om dyret har nogle allergier, om det har nogle sygdomme, eller om der er nogle specielle aspekter, du som ejer skal være mere opmærksom på.

Det er også vigtigt, at få chippet dyret, så man altid kan finde sit kæledyr, hvis det stikker af.

Der er mange måder, man kan give et kæledyr en god start på livet. Men den vigtigste af dem alle er at give det nogle trygge rammer.

VALBY DYREKLINIK

Vigerslevvej 132

Valby 2500

36 30 10 30

Udgivet i dyrlæge Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*