Sådan forvandler du din kælder fra fugtig til hyggelig

Det kan godt betale sig at renovere kælderen. Det er der flere årsager til. Kælderen bliver ofte brugt som opbevaringsrum, men er den ikke ordentligt isoleret, kan det skabe problemer. En fugtig og utæt kælder kan nemlig resultere i en omgang skimmelsvamp, hvilket er dårligt nyt både for dit hus og for dit helbred. Skimmelsvamp er dyrt og besværligt at slippe af med – i værste fald kræver det en stor ombygning, og det kan endda resultere i, at store dele af huset skal udskiftes helt. Det kan dog undgås ved at du passer godt på din kælder. Her får du et par gode råd til, hvordan du klarer dette.

Renovering af kælderen

En kælderrenovering kan være en rigtig god idé, hvis du vil sikre indeklimaet og forhindre fugt i at trænge ind i din kælder. Det er dog ikke noget, du selv bør give dig i kast med. Du kan udbedre mindre slid og slitage så som små furer i væggene, men du bør altid have en professionel til at komme med en vurdering. Du kan hurtig finde en murer i København, der kan give dig en fagmands vurdering af indeklimaet og den generelle tilstand i din kælder. Ud fra dette kan du så vurdere, hvor omfangsrigt kælderrenoveringen skal være.

Overvej kælderens muligheder

En fordel ved kælderrenovering er som regel, at du i sidste ende får frigivet mere plads, enten til opbevaring eller til ekstra opholdsrum. Tit er kælderrummet ikke specielt hyggeligt indrettet, men er det sted, hvor du har fyrrum, vaskerum og ting som for eksempel vaskemaskine og tørrestativ. Det skaber ikke et indbydende interiør, men det er der råd for. Ved en renovering kan du ofte få skjult afløbsrør, få pudset væggene op og lagt klinker på gulvet. Alt dette er med til at gøre rummet pænt og præsentabelt, så du faktisk har lyst til at bruge det som opholdsrum og ikke blot som et ekstra rum, hvor du kan stuve ting af vejen.

En ny kælder forøger boligværdien

En stor fordel ved at renovere kælderen er, at du i sidste ende forøger boligens værdi gennem en væsentlig forbedring. Det kan gøre huset nemmere at sælge og til en højere værdi, end hvad du ellers havde kunne få for det. Derfor gælder det også om at tænke et stykke ud i fremtiden, når du overvejer, hvad der skal forbedres i kælderens rum.

JH Totalentreprise
Nyholms Alle 48
2610 Rødovre
70 70 18 22

Udgivet i murer københavn Etiket: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*