Hjælp til behandling af hårtab hos mænd

Er du én af de mange mænd, som i en alt for tidlig alder begynder at miste håret i toppen? Dette kan skyldes flere ting. Er der eksempelvis flere mænd i familien med samme type hårtab, er der større risiko for, at at man også selv mister håret på samme måde. Derudover findes der flere former for hårtab, der ligeledes er udbredte, men som ikke er nedarvet. Det kan eksempelvis indebære hårtab efter en længerevarende fysisk eller psykisk sygdom, stress, skæleksem eller psoriasis.

Læs med her, og få find nogle humoristiske myter omkring hårtab, som du helt sikkert selv har gået og fundere over, hvorvidt var sande, for efterfølgende at finde noget helt generel og forskningsbaseret fakta om hårtab, som måske kan være behjælpelig i dit tilfælde.

De sjove: Myter om mandligt hårtab

  1. Hyppig hårvask giver hårtab

Flere undersøgelser har bevist, at hyppig hårvask hverken har en negativ eller en positiv indflydelse på hårtab.

  1. Mænd med hårtab er mere seksuelt aktive

Dette kunne ikke være mere forkert. Der er absolut ingen undersøgelser der viser, at skaldede mænd er mere seksuelt aktive end mænd med hår på hovedet.

  1. At gå med hat forårsager skaldethed

Nej, nej og nej. Igen er der ingen undersøgelser, der bekræfter denne myte. Altså kan du roligt dække den nøgne isse af med en hat eller en kasket. Om ikke andet er dette måske rarere, da solens skarpe stråler godt kan være lidt hårde ved det bare hoved.

De korrekte: Fakta om mandligt hårtab

  1. Man taber cirka 100 hår om dagen

Dette er korrekt. Hvad enten man er mand eller kvinde, er det videnskabeligt bevist, at ethvert menneske med hår på hovedet, taber omkring 100 hår om dagen. Dette tab er en normalitet, da hårets levetid kun er på mellem 3 og 7 år.

  1. Jo flere år på bagen, jo tyndere i toppen

Fakta er, at jo flere år en mand har på bagen, jo større er sandsynligheden for at miste hår på hovedet. Dog kan den primære årsag til hårtab findes i generne, og med alt sandsynlighed giver du den altså også videre til dine børn.

  1. Jo flere vitaminer, des mindre hårtab

Både og. Flere undersøgelser viser, at den rette levestil naturligvis sinker hårtabet, det er dog ikke en direkte hårtab behandling til mænd. Dog peger forskningen lige nu på, at den rette mængde af vitamin D, kan forhindre yderligere hårtab eller lade hår gro på ellers bare områder.

Illuhair

Bramdrupskovvej 20a

6000 Kolding

28 26 00 83

Udgivet i Hårtab Etiket: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*