Hvorfor skal man kunne yde førstehjælp?

Alle personer der er over 18 år og har et kørekort, har skullet tage et førstehjælpskursus i forbindelse med at tage kørekort. Det er nemlig et krav, at man som bilist er i stand til at kunne yde førstehjælp, hvis der skulle være brug for det. Den ældre generation havde deres første møde med et førstehjælpskursus i forbindelse med kørekortet, men i dag er det blevet en obligatorisk del man skal lære om i folkeskolen. Årsagen til at alle skal lære at yde førstehjælp er, at man i mange tilfælde kan være med til at redde liv, eller gøre situationen bedre for den skadede, hvis man kan finde ud af at yde førstehjælp.

Hvis alle i et samfund kan finde ud af at yde førstehjælp, kan alle hjælpe til hvis er opstår en situation, hvor en person kommer ud for en ulykke eller oplever et hjertestop. Ulykker sker oftest når man mindst venter det, og de er svære at forberede sig på – men der er en måde at forberede sig på, nemlig førstehjælp. Hvis man tager et førstehjælpskursus, bliver man forberedt på hvilke situationer, der kan opstå i forbindelse med eksempelvis et færdselsuheld, hjertestop eller andre ulykker, og hvordan man kan hjælpe til.

Selvom man har taget et førstehjælpskursus i folkeskolen eller i forbindelse med kørekortet, kan det være en god idé at få opfrisket hukommelsen ind i mellem, ved at tage et kursus igen. Det kursus man tog i forbindelse med kørekortet, tog otte timer, men man kan faktisk tage et førstehjælpskursus på blot fire timer. Det er fire timer der er godt givet ud, hvis man kommer ud for en situation, hvor der er et behov for førstehjælp.

På et førstehjælpskursus lærer man hvordan man skal reagere i en situation, hvor en person får et hjertestop. I Danmark er der omkring 3.500 hjertestop om året, hvoraf kun 10% over – en overlevelsesrate der er alt for lav. Nogle myter siger at et hjertestop kun sker for gamle mennesker, men dette er ikke korrekt. Et hjertestop kan nemlig opstå pludseligt hos alle mennesker, uanset alder. Hvis alle kan finde ud af at yde førstehjælp, herunder hvordan man giver hjertemassage og bruger en hjertestarter, kan man være med til at øge antallet af personer, der overlever et hjertestop.

Når en person får et hjertestop skal man handle meget hurtigt, og det er derfor vigtigt at alle kan finde ud af at yde førstehjælp.

Cardiocare Scandinavia ApS

Rudolfgårdsvej 12

8260 Viby J

86 28 49 00

Udgivet i førstehjælp Etiket: , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*